Acrylnagels

Acryl bestaat uit een poeder en een vloeistof die gemengd wordt, waardoor er een kneedbaar bolletje ontstaat. Met dit bolletje wordt de nagel gestyleerd. Acryl heeft geen LED-Lamp nodig, maar hardt uit aan de lucht.
Acrylnagels zijn erg hard, waardoor ze niet flexibel zijn maar wel niet iets steviger zijn dan gelnagels.

Bij Salon Stijlvol by Angelique worden acrylnagels geplaatst vanaf 18 jaar.

Nagelverlenging

Als je je nagels te kort vindt, kunnen ze langer worden gemaakt. Dit is mogelijk door middel van een sjabloon. Dit is een papieren vorm die op je vingertop en onder je nagel wordt geplaatst. Vervolgens plaats ik acryl op zowel de natuurlijke nagel als op het sjabloon. Na uitharding van het product wordt het sjabloon verwijderd waarna de gehele nagel wordt gevijld in de gewenste vorm.
In principe mag je er van uit gaan dat een nagelverlenging maar 1 keer gedaan wordt, je eigen nagels groeien vanzelf en daardoor hoeft er alleen nog maar bijgevuld te worden.

Nabehandeling

Na 3 tot 4 weken is er sprake van zichtbare uitgroei en/of lucht langs de zijwallen en wordt het tijd om de kunstnagels na te behandelen.
Bij een nabehandeling wordt eerst 80% van het oude product verwijderd. Zo wordt voorkomen dat je nagels te dik worden.
Ook worden eventuele luchtrandjes verwijderd.
Daarna wordt de lengte opnieuw bepaald en eventuele aanpassingen aangebracht. Vervolgens komt er een nieuwe laag gel, acryl of polygel op en wordt alles weer mooi afgewerkt door middel van een mooie gelpolish naar wens.