Gelnagels

Gel is een stroperige substantie die met een gelpenseel wordt aangebracht en waarmee de nagel in model wordt gebracht. Daarna wordt de gel uitgehard onder een LED-lamp.
Het verschil met acrylnagels is dat gel geen onaangename chemische geuren afgeeft en ze zijn iets zachter, buigzamer en flexibeler.

Bij Salon Stijlvol by Angelique worden gelnagels geplaatst vanaf 18 jaar. 

Nagelverlenging

Als je je nagels te kort vindt, kunnen ze langer worden gemaakt. Dit is mogelijk door middel van een sjabloon. Dit is een papieren vorm die op je vingertop en onder je nagel wordt geplaatst. Vervolgens plaats ik gel op zowel de natuurlijke nagel als op het sjabloon. Na uitharding van het product wordt het sjabloon verwijderd waarna de gehele nagel wordt gevijld in de gewenste vorm.
In principe mag je er van uit gaan dat een nagelverlenging maar 1 keer gedaan wordt, je eigen nagels groeien vanzelf en daardoor hoeft er alleen nog maar bijgevuld te worden.

Nabehandeling

Na 3 tot 4 weken is er sprake van zichtbare uitgroei en/of lucht langs de zijwallen en wordt het tijd om de gelnagels na te behandelen.
Bij een nabehandeling wordt eerst 80% van het oude product verwijderd. Zo wordt voorkomen dat je nagels te dik worden.
Ook worden eventuele luchtrandjes verwijderd.
Daarna wordt de lengte opnieuw bepaald en eventuele aanpassingen aangebracht. Vervolgens komt er een nieuwe laag gel op en wordt alles weer mooi afgewerkt door middel van een mooie gelpolish naar wens.