Behandelingen

Of je nu kunstnagels wilt voor een speciale gelegenheid, of omdat je het gewoon praktisch of mooi vindt, omdat je nagels bijt of omdat je eigen nagels steeds breken en maar niet lang willen worden. Er zijn vele mogelijkheden en voor iedereen is er een geschikte oplossing.

 

Vanaf welke leeftijd kan je kunstnagels dragen?

Bij Salon Stijlvol by Angelique worden kunstnagels geplaatst vanaf 18 jaar, gelpolish vanaf 16 jaar. 
Onder deze leeftijd zijn kunstnagels niet aan te raden. De natuurlijke nagels zijn nog in de groei en de hormonen spelen ook een grote rol. De natuurlijke nagels bevatten een vet laagje waardoor de kunstnagels eerder los kunnen laten van de natuurlijke nagels. Bovendien kan er door het zetten van kunstnagels een allergie opgebouwd worden. Jonge meiden zijn nog speels en druk waardoor de kunstnagels blootgesteld kunnen worden aan stoten en kneuzingen waardoor de natuurlijke nagels (blijvend) beschadigd kunnen worden. 

Gelpolish

Heb je stevige nagels die goed groeien? Met gelpolish (of gellak) geniet je 3 tot 4 weken lang van mooie en verzorgde nagels die niet afbladderen zoals gewone nagellak.
Met een zeer ruime keuze aan kleuren vind je altijd iets dat bij je past!

Nagelversteviging

Je eigen nagels laten groeien door ze te verstevigen kan natuurlijk ook. De nagels worden verstevigd met gel of met polygel.

Gelnagels

Gel is een stroperige substantie die met een gelpenseel wordt aangebracht en waarmee de nagel in model wordt gebracht. Daarna wordt de gel uitgehard onder een LED-lamp.
Het verschil met acrylnagels is dat gel geen onaangename chemische geuren afgeeft en ze zijn iets zachter, buigzamer en flexibeler.

Polygelnagels

Polygel, ook wel acrylgel genoemd, is de ideale combinatie van beide!
Zo is polygel flexibeler dan acryl maar sterker dan gel. Het heeft een aangename geur, is niet irriterend en niet schadelijk voor de eigen nagel. Ook hecht polygel beter, waardoor minder snel lifting en loslaten van de kunstnagel ontstaat.

Nagelverlenging

Als je je nagels te kort vindt, kunnen ze langer worden gemaakt. Dit is mogelijk door middel van een sjabloon. Dit is een papieren vorm die op je vingertop en onder je nagel wordt geplaatst. Vervolgens plaats ik gel of polygel op zowel de natuurlijke nagel als op het sjabloon. Na uitharding van het product wordt het sjabloon verwijderd waarna de gehele nagel wordt gevijld in de gewenste vorm.
In principe mag je er van uit gaan dat een nagelverlenging maar 1 keer gedaan wordt, je eigen nagels groeien vanzelf en daardoor hoeft er alleen nog maar bijgevuld te worden.

Nabehandeling

Na 3 tot 4 weken is er sprake van zichtbare uitgroei en/of lucht langs de zijwallen en wordt het tijd om de kunstnagels na te behandelen.
Bij een nabehandeling wordt eerst 80% van het oude product verwijderd. Zo wordt voorkomen dat je nagels te dik worden.
Ook worden eventuele luchtrandjes verwijderd.
Daarna wordt de lengte opnieuw bepaald en eventuele aanpassingen aangebracht. Vervolgens komt er een nieuwe laag gel of polygel op en wordt alles weer mooi afgewerkt door middel van een mooie gelpolish naar wens.